Miten hoitoaine toimii?


Miksi hoitoainetta tulisi käyttää?

=Hoitoainetta on hyvä käyttää, sillä se
tarjoaa yhdisteitä, jotka suojaavat ja kaunistavat hiuksia. Lisäksi päänahan ihoa suojaava uloin kerros suojaa myös hiusten juuria. Shampoo pesussa ihokerros vetäytyy ja paljastaa samalla hiustyven. Silloin hius on hyvin haavoittuvainen ympäristölle ja kuumuudelle. Silloin hoitoainetta kannattaa käyttää.

Minkälaisiin eri käyttötarkoituksiin hoitoaineet voidaan jakaa?

=Hoitoaineet voidaan jakaa moniin eri käyttötarkoituksiin, kuten värjättyjen hiusten hoitoaineisiin, rakennepaikkaaviin, tuuheuttaviin, kosteuttaviin, väriä kirkastaviin, väriä ylläpitäviin, tehohoitoihin, jätettäviin hoitosuihkeisiin sekä hius öljyihin ja seerumeihin.

Minkälaisissa eri koostumuksissa hoitoainetta on?

=Hoitoainetta on muutamissa eri koostumuksissa. Esim. Cutri Vienon hajusteettomassa hoitoaineessa on kevyt koostumus ja kehitetty hennoille hiuksille. Cutri Vienon hajusteeton kuivashampoo lisää rakennetta, ryhtiä ja voluumia. Lisäksi hajusteettoman hoitoaineen saa myös vaahto muodossa.

Hoitoaineen perustoiminto sähkövarausten avulla.

=Hiusten ollessa sähköistyneet, ne ovat negatiivisesti varautuneet, jolloin hoitoaineen tarkoituksena on tasapainottaa hiuksen pinnan negatiivista varausta lisäämällä +-merkkisiä ainesosia.

Miksi hius tarvitsee kalvon muodostajia?

=Hiuksiin käytetään kalvon muodostajia, sillä se tuo niihin pitoa, kiiltoa sekä parantavat maalituotteen ominaisuuksia.

Lähde merkintä: Korhonen Liisa, raaka-aine tietoutta parturi-kampaajille

Kommentit

Suositut tekstit