Miten shampoo pesee?


Shampoita on erilaisia, jotka sopivat eri
hiuspohjille. .  Shampoon tarkoitus on sekä puhdistaa, että hoitaa hiuksia. Se sisältää miselliä. Esim. hopeashampoo poistaa hiuksista keltaisuuden ja sameuden.  Erizan hoitava shampoo taas vähentää hiusten sähköisyyttä ja Lifehair Oliivi shampoo pesee hiukset hellävaraisesti.


Miten miselli muodostuu?


Miselli muodostuminen tapahtuu niin, että tensidimolekyylit kiinnittyvät toisiinsa vedessä siten, että rasvaa sisältävät hydrofobiset ovat kiinni toisissaan.


Mitä muita aineita shampoossa on tensidien lisäksi?


Shampoossa on kahta eri ainesosaa. Toinen on tensid, eli pinta-aktiivinen aine ja toinen hoitava aineryhmä kuten silikoni ja rasva-alkoholi.  Shampoo sisältää vaahdon muodostumista ja huuhtoutumista sääteleviä ainesosia sekä säilöntäaineita, jotka ehkäisevät mikrobikasvustojen syntyä.  Lisäksi se voi sisältää myös lisäaineita, joiden tarkoituksena on suojata ja vahvistaa hiuksia sekä hajusteita, jotka tekevät hiustenpesusta kokonaisvaltaisen.


Vaikuttaako vaahto shampoon pesu tehoon?

Vaahto ei vaikuta shampoon pesutehoon mitenkään, koska sulfaatit ovat shampoihin lisättävä aine, jotka saavat aikaan vaahtoamisefektin, mutta niissä ei kuitenkaan ole peseviä ainesosia.


Lähde: raaka-aine tietoutta parturi-kampaajille, korhonen liisa

Kommentit

Suositut tekstit