Hiusten raidoitus (mallityö)


Tein tänään hiusten raidoituksen asiakkaalle. Tavoitteena oli saada viileänvaaleaa yli 10 tummuudessa, mutta kun hiukset olivat  tummuudeltaan 5, niin vaaleneminen ei kerralla olisi onnistunut sen tummuiseksi, vaan huomautin, että toimenpiteen jälkeen hiusten tummuus voisi olla 8 tai 9.  Hiuksissa oli myös muutama kohta vaaleaa entisestä raidoituksesta ja sen tummuudeksi arvioisin 9.

Valitsin väriksi oxycurplat, jota laitoin 20 ml. Hapetteeksi valitsin topic 6%, koska hiuksia piti vaalentaa ainakin 3 tai 4 astetta. Laitoin sitä 40 ml. Tein väriä yhteensä siis 60 ml, eli 1:2 tekniikalla.
Folioita otin yhteensä 30 kpl.

Aloitin värjäyksen takaosasta, johon tein keskelle raidat ja etenin takaosan sivuille. Laitoin sinne yhteensä 10 foliota. Sitten etenin etuosaan. Mallini halusi etuosaan paksumpia raitoja, joten tein ne con cave jakauksin.  Otin siis n. millin paksuisia raitaosioita ja laitoin alle folion käyttäen apuna piikkikampaa. Vedin kamman pois ja pitin hiuksista kiinni samalla, kun levitin niihin väriä. Lopuksi laitoin tyveen. Taitoin folion kaksin kerroin ja viimeiseksi vielä taittelin sen.Joka toisen folion väliin jätin noin sentin paksuisen osion. Kun olin saanut raidat tehtyä ja takaosa oli vaikuttanut 50 min, niin siirryimme pesupisteelle. Pesin ensin takaosan ja sitten, kun etuosat olivat vaikuttaneet tarpeeksi, niin pesin nekin.
Käytin shampoona ja hoitoaineena Ultra Volumea, silölä hiukset olivat ohuet ja kaipasivat pitoa.

Pesun jälkeen kuivasin hiukset ja laitoin vielä sävytteen, jotta hiuksiin tulisi viileyttä. Laitoin sävytteeseen Frozen Rose Blond 8-10.16 n. 15 ml ja Men 7-8 5 ml. 1,5% hapetetta laitoin 40 ml, eli sävytettä tuli yhteensä 60 ml. Tein sen 1:2 tekniikalla.

Levitin sävytteen nopeasti hiuksiin ja annoin sen vaikuttaa 15 min, jolloin pesin sen ja lopuksi kuivasin hiukset.

Kuivauksen jälkeen leikkasin saksikampa-tekniikalla niskahiuksia, josta etenin päälihiuksiin tehden niihin kerrostusta, koska asiakas halusi lyhentää niitä sekä päälihiuksia.

Lopuksi laitoin vielä hiuslakkaa.

Työ onnistui mielestäni siedettävästi, vaikka olisi voinut olla parannettavaa ja vaikutusaikaa pidentää, sillä otin ne mielestäni pois liian aikaisin.
 Ennen 
           


Jälkeen

              



Kommentit

Suositut tekstit