Hiusten raidoitus (mallityö)


Tein tänään hiusten raidoituksen. Tavoitteena oli saada tyvikassvu piilotettua 10 tummuisten raitojen avulla. Alussa arvioisin hiusten tummuudeksi tyvestä 8, pituuksista 9/10 ja latvoista 9/10.

Tein väriä kaikkinaan yhteensä 120 ml ja 1:2 tekniikalla. Laitoin oxycur- väriä 20 ml ja topchic 3% hapetetta 40 ml. Kun olin saanut hiusten takaosan valmiiksi, niin tein toisen annoksen väriä, johon sekoitin väriä 20 ml ja hapetteeksi vaihdoin 6%, jota laitoin 40 ml.

Aloitin ristipääjaolla, josta tein ensin takaosan hiukset alhaalta ylöspäin ja lopuksi tein etuosan.
Otin folion piikkikamman avulla. Kun folio oli hiuksissa, niin vedin kamman pois foliosta, jolloin levitin väriä tyveen sekä häivytin sitä myös hieman latvoihin, jotta väri jatkuisi tasaisena tyvestä latvoihin.
Kun olin saanut hiukset värjättyä kauttaaltaan, niin siirryimme pesupisteelle, jossa huuhtelin ensin värin pois, jonka jälkeen tein sävytteen , johon laitoin 901 15 ml ja 913 15 ml, väriä yhteensä 30 ml. Kcoxid 1.5% hapetetta laitoin 60 ml. Tein sävytettä yhteensä siis 90 ml ja 1:2 tekniikalla.

Kun laitoin sävytteen, niin levitin sen tyveen. Annoin sen vaikuttaa n. 10 min, jolloin pesin sen pois. Shampoona ja hoitoaineena käytin blondes & highlights.

Pesun jälkeen kuivasin ja suoristin hiukset.

Lopputuloksessa tyvestä näkyy vaaleita raitoja, jotka ovat häivyttäneet tyvikasvua. Lisäksi se tasottui hyvin ja luonnollisesti muihin hiuksiin. Ainoa pilalle mennyt asia työssä oli se, että yhdestä kohtaa hiuksiin jäi keltainen laikku, johon syynä voisi olla mm. se, että väri pursui yli folioista, mutta malli oli kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.

Ennen

           

Jälkeen

              

             


Kommentit

Suositut tekstit