Hiusten raidoitus ( mallityö)


Tarkoituksena oli tehdä tänään vaaleita n. 9 tummuisia  raitoja asiakkaalleni. Hiukset olivat lähtötilanteessa tummuudeltaan tyvestä 6, pituuksista 6 ja latvoista 6. Hiuksissa oli mukana myös edellisestä raidoituksesta vaaleaa, jonka tummuudeksi arvioisin 9.

Tein värjäyksen 1:2 tekniikalla, eli laitoin oxycur-väriä 30 ml ja Topcickin 3% hapetetta 60 ml, sillä hiuksien piti vaaleta ainakin 3 astetta. Tein väriä siis yhteensä 90 ml.  Folioita otin 35 kpl.

Aloitin värjäyksen takaosasta, johon tein keskelle 2 värifoliota. Sitten jaottelin takaosan kahteen osioon, joihin aloin tekemään raitoja. Kun sain takaosan tehtyä, etenin etuoisiin korvalta korvalle.
Otin n. millin paksuisen osion, johon otin folion piikkikamman avulla. Kun folio oli hiuksissa, niin vedin kamman pois ja vedin hiuksia, niin, että folio ei tähtisi. Sitten levitin siihen väriä ja taittelin folion.
Kun olin saanut kaikki raidat valmiiksi ja takaosa oli vaikuttanut 50 min, niin siirryimme pesupaikalle.

Pesupaikalla huuhtelin ensin takaosan ja sitten etenin etuosiin sitä mukaan, miten väri oli vaikuttanut. Kun olin saanut huuhdeltua kauttaaltaan, niin laitoin sävytteen.
Sävyte oli 913 Velvety Blond, jota laitoin 20 ml. Sitten laitoin KC:n 1,5% hapetetta 40 ml. Tein siis yhteensä 60 ml ja 1:2 tekniikalla.
Levitin sävytteen pyyhekuiviin hiuksiin ja annoin sen vaikuttaa n. 8 min, kunnes se oli vaikuttanut.
Pesin hiukset Rich Repairilla, sillä hiukset olivat hieman kuivat ja rakennekäsitellyt.

Pesun jälkeen kuivasin ja föönasin hiukset. Föönauksen yhteydessä käytin Ultra Volume kohotusvaahtoa, sillä hiukset kaipasivat tuuheutta.

Mielestäni työ onnistui yllättävän hyvin ja mallikin oli tyytyväinen. Tulos on luonnollinen.

Ennen 

Jälkeen


Kommentit

Suositut tekstit