Hiusten raidoitus (mallityö)

Tänään oli tarkoituksena tehdä vaaleita 10 tummuisia raitoja asiakkaalleni. Lähtötilanteessa arvioisin hiusten tummuudeksi tyvestä 8, pituuksista 8 ja latvoista 8. Hiuksia ei ollut aiemmin värjätty millään.

Tein värjäyksen 1:2 sekoitus-suhteella. Aloitin taka-osasta, johon tein väriä yhteensä 60 ml. Laitoin 10A Silk Lift -väriä 20 ml ja Silk Lift 3% hapetetta 40 ml.
Kun olin saanut takaosan hiukset tehtyä, niin tein uuden väriannoksen, johon tuli sama väri, mutta laitoin 6% hapetetta. Tein väriä yhteensä 60 ml ja 1:2 sekoitus-suhteella.

Aloitin värjäyksen niin, että tein takaosaan ensin 2 värifoliota, jolloin jaottelin loput takaosasta kahteen eri osioon. Otin siis folion piikkikamman avulla ja laitoin sen hiuksiin. Sitten vedin kammanm pois hiuksista ja pitin hiuksista ja foliosta tiukasti kiinni levittäessäni siihen väriä. Kun olin saanut koko osan tyvestä asti värjättyä, niin taitoin folion ja jätin n. millin paksuisen hiusosan siihen väliin, kunnes lähdin tekemään uutta foliota. Takaosan jälkeen etenin etuosiin, johon tein saman homman. Kun foliot olivat valmiita, niin siirryimme pesupisteelle, jossa pesin hiukset Rich Repairilla, sillä hiukset olivat kuivat vaalennuksesta. 
Pesun jälkeen laitoin vielä Soft Color 10V- sävytteen pyyhekuiviin hiuksiin, jotta se toisi raitoihin viileyttä. Annoin sen vaikuttaa n. 10 min, jonka jälkeen pesin sen pois.

Kun pesu oli valmis, niin kuivasin ja kiharsin hiukset.

Työ onnistui mielestäni ihan hyvin ja raitoja näkyi lopputuloksessa. Parannettavaa olisi voinut kuitenkin olla esim se, että raitoja olisio voinut näkyä enemmän.

Ennen

Jälkeen  
            


Kommentit

Suositut tekstit