Ergonomia ja oman työkyvyn sekä jaksamisen ylläpitäminen

Henkisen jaksamisen huolehtiminen

Paremman fiiliksen saavuttamiseksi alamme töissä olen usein mennyt iltaisin nukkumaan aiemmin, jotta olisin pirteänä töissä seuraavana päivänä.  Joskus voi esim. asiakaspalvelu päivinä olla väsymystä tai muuta, jolloin päivän päätteeksi tulee mietittyä, että aiemmin olisi voinut mennä nukkumaan. Jos muuten asiakaspalvelussa tulee epäonnistumisia ergonomisissa asennoissa, niin pyrin muuttamaan tapojani ja kiinnittämällä niihin seuraavaksi erityistä huomiota.                        Ergonomiset ratkaisut ovat myös vahvasti käytössä alallamme, kuten tukeva asento seistessä, leikattaessa ranteen oikea asento sekä hyvä ryhti. Itse satun silloin tällöin unohtamaan esimerkiksi seistessä oikean opin, jolloin jalat saattavat tulla kipeiksi. Silloin otan tavakseni, että välillä istun ja sitten taas seison.                                    Keinoja stressin purkuun itselläni ovat mm. Musiikin kuuntelu, lenkkeily ja piirtäminen. Näitä asioita teen usein vapaa-ajallani ja ne auttavat viemään ajatukset hetkellisesti muualle.                                          Jos minulla tulisi ahdistus, niin usein miten sen saisi pois ottamalla rennosti ja ajatukset irti murehtimisesta. Lisäksi myös liikunta ja ulkoilu voi auttaa.
Jos olen poikki, niin juon kupin kahvia ja pyrin saamaan lisää energiaa ympäröimästäni työyhteisöstä.
Omaa henkistä jaksamistani voin kehittää mm. Kiinnittämällä huomiota terveelliseen ruokavalioon, urheiluun, omiin harrastuksiin sekä viettämällä aikaa tuttujen kanssa.
Jos jotkut asiat jäisivät esim. Tekemättömiksi, niin se on kuormittavaa, jolloin pyrin tekemään asiat tunnollisesti loppuun asti, jotta ne eivät kuormittuisi. 

Fyysisen jaksamisen huolehtiminen

Huolehdin oman kehoni jaksavuudesta siten, että pidän säännöllisesti taukoja sekä lenkkeilen. Lisäksi vien ajatukset jonnekin muualle ja teen sitä, mistä nautin esim. Luova taide
Lihasten ja nivelten kuntoon voi vaikuttaa esim. Käymällä salilla, lenkkeily ja venyttely päivän päätteeksi. 
Koen, että pysyn hyvässä fyysisessä kunnossa, kun harrastan liikuntaa.Voisin kehittää sitä vielä, jos tekisin sitä säännöllisesti, kuten joka päivä menisin esim. Lenkille tai salille.

Kommentit

Suositut tekstit